2018-04-27 08:29:31• hírek • Bede Emőke

Nemes rendeltetést találtak az egykori 5-ös Számú Általános Iskola épületének

Már nem egyszer próbáltak megoldást találni a sokak által csak Wesselényi-iskolaként emlegetett épület helyzetére, de a megfelelő döntésre csütörtök délutánig kellett várnunk.

Az utóbbi években gyakran képezte konfliktus tárgyát, hogy melyik iskola is költözhessen a tágas épületbe. A Művészeti Iskola mellett pályázott rá a Nicolae Steinhart Ortodox Teológiai Líceum is, ám végül sosem sikerült közös nevezőre jutni. Csütörtök délután azonban a Helyi Tanács tagjai vita nélkül és egyhangúlag szavazták meg, hogy a Megyei Tehetséggondozó Központ költözik majd az épületbe.
 

A közel hat évvel ezelőtt alapított Megyei Tehetséggondozó Központ célja, hogy a tehetséges diákok számára egy olyan közeget biztosítson, melyben kiváló pedagógusok támogatása mellett fejleszthetik tovább képességeiket. Az itt működő after-school rendszer nagy előnye, hogy a diákok az iskolai osztályokhoz képest sokkal kisebb csoportokban tanulhatnak, és a pedagógusok is nagyobb figyelmet tudnak fordítani egy-egy diákra. Ez a típusú tevékenység nem csak a vakáció, de a tanév során is zajlik, de oly módon, hogy semmiben ne befolyásolja hátrányosan a diákok iskolai munkáját. A diákok többek között tantárgyversenyekre és különféle megmérettetésekre készülhetnek a központ keretén belül.
 

A Helyi Tanács által hozott döntéssel kapcsolatban Kereskényi Gábor polgármester is örömét fejezte ki. Mint mondta, a tervezet pozitív elbírálása által az önkormányzat tovább támogathajta a szatmári oktatási rendszert, melyben olyan tehetséges diákok tanulhatnak, akikre mindannyian büszkék lehetünk.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: